Ek kon nie aan ‘n beter dag dink nie om met homeschooling af te skop as my verjaarsdag! Dit val dalk ‘n week voor die publieke skole oop maak maar dis maar nou maar net so. Ons kan mos maak soos ons wil! 🙂
En ons wil groot gaan! Daarom beplan ek toe ‘n hele seremonie/partytjie/inwyding -weet nie wat om dit te noem nie so dis maar ons Kieswetter Klaskamer Opening!
Hierdie is mos ‘n spesiale dag! Ek wil hê my kinders (veral my oudste) moet super opgewonde wees om tuisonderrig te begin. Daarom die ‘ribbon-cutting’ seremonie. (Klink net beter as lint knip seremonie.)
Die Klaskamer is nog nie 100% gereed nie. Metro is nog nie klaar met my gordyne nie. En ek wil nog mooi kuns werkies laat raam. Het nog heelwat organiseerding om te doen. Alles is nog nie op sy plek nie maar nietemin, ons gaan partytjie hou!
Ek nooi toe 5 kosbare vriendinne en hulle kinders. Tussen ons het ons 16 kids! En ek besluit ons gaan ‘n prettige tuisonderrig partytjie hou waar al die kinders iets leer. So die K van Kieswetter Klaskamer word die tema en ek dink die hele Desember lank aan woorde wat met K begin. (Ek gaan die dag se K-aktiewieteite afsonderlik post.)
Nadat ons lekker gelag en gesing het, vergader ons almal voor die Klaskamer deure (wat tot dusver toe was) en ek gee ‘n kort toespraak. Die rooi lint kon nie vas aan deur koesyne nie, so Ilani en ‘n maatjie hou weerskante van die lint vas en Janéy staan reg met die skêr. Sy was ge’prep’ om eers te pose vir ‘n foto. Mens kon die belangrikheid wat sy gevoel het sien in haar houding. Haar gesig wat ophelder toe sy die rooi strik sny was prysloos! Gelukkig het sy nie gesukkel met die materiaal of die skêr nie, ek het bietjie bekommer daaroor. Maar die oomblik was selfs beter as wat ek verbeel het! Almal het hande geklap en my hart loop oor.
20140108-195502.jpg
Ek het vooraf die maatjies gevra om slegs die werkies te doen wat ons vir hulle sou gee sodat ons die klaskamer netjies kon hou. Janéy deel toe werkkaarte uit, almal kry ‘n sitplekkie (al was dit dalk op die vloer), en ‘n bedrywige erns daal neer op die klaskamer. Ek merk op hoe soet is almal en my vriendin sê die woorde wat ek graag wou hoor: “Dis die salwing van die klaskamer wat almal so rustig lekker laat werk.”
20140108-200047.jpg
Toe nooi ek die mammas om ‘n vers of bemoedigende woord met bordkryt hoog teen die muur te skryf sodat ek gereeld kon opkyk en lees wat daar staan. Vir dit moes elkeen ‘n leer klim en ek is dankbaar dat nie een blik of bloos om ses trappies op met bordkryt iets vir ons te skryf nie.
20140108-200518.jpg
Die kinders het intussen klaar gemaak met hulle prentjies en klei K’s. Hulle is daar uit en ons groot mense het ‘n paar stille oomblikke vir gebed. Ek glo daarin om als wat mens aandurf voor die Here se voete neer te lê en te vra vir sy seën daaroor. Ek glo Hy het my gelei om te tuisonderrig, nou nooi ek Hom om in ons Klaskamer te kom heers.
20140108-200914.jpg
Wat sal ‘n K-partytjie wees sonder Koffie en Koek? En so het ons Grand Opening ge-eindig! 🙂