Ek het eers laas jaar op die 7 Januarie 2014 begin met tuisonderrig, (sien ons inseëning hier) maar ek kan reeds getuig van die gesonde impak wat dit op my kinders en gesin gehad het. Hier is net een van die voordele wat ek beleef. 

Net die week het ek weer gesien hoe tuisonderrig my kinders die geleentheid gee om beste maats te wees. Mens sou dink met al die tyd saam sou hulle dalk meer baklei en moeg raak vir mekaar. Die teenoorgestelde gebeur. My kinders speel van sonop tot sonaf met mekaar en sit baie min vas. Ek hoor hoe gesels hulle en sê wat die ander een moet sê: “En jy het gevra, ‘Waars jou Ma?” Dan vra sy dadelik, “Waars jou Ma?” Dan roep ek, “Eks hier!” Dan kom die roep terug: “Ons speel Mamma!” 
Gistraand op Hip Homeschool Moms Facebook blad vra hulle, “What happened this week that confirmed your decision to homeschool?” In die opmerkings was daar mense wat gesê het dat daar ‘n ‘bomb scare’ was by die publieke skool daardie week. ‘n Ander ma het gesê haar seun is Outisties en is soms geweldadig. Sy is bly hy slaan haar eerder as ‘n onderwyser of assistent! Ander Ma het genoem dat haar pa kom kuier het en hulle het goeie familie tyd saam geniet. 
Ek het so rukkie gedink en toe onthou  ek wat Woensdag gebeur het. Ilani (amper 5) het moeg geraak vir haar wiskunde werk en reeds vir ‘n breek gevra. Ek het gesê dat sy moet deurdruk en klaar maak maar sy het aanhou kla. Toe wink Janéy (7) vir my en sê “I’ve got this!” Sy staan op en gaan fluister in haar sussie se oor (hard genoeg vir my om te hoor): “As jy klaar maak met hierdie bladsy, sal ek vir jou ‘n marshmallow gee EN ‘n geskenk! Maar as jy klaar maak met hierdie en daardie bladsy, sal ek vir jou twee marshmallows en TWEE geskenk gee!” Julle moes Ilani se oë sien glinster! Sy het entoesiasties gesê sy gaan die hele boek klaar maak! Janéy het met ‘n tevrede uitdrukking weer gaan sit en met haar werk aan gegaan. Ek het daar gesit en vir myself geglimlag. Hoe lekker was dit nie om die toneel te sien afspeel! 
Vanoggend besluit hulle om tee te drink bo in die klimraam. Daars baie bedrywigheid in die kombuis en albei pak pierings en koppies, een gooi melk in ‘n melkbeker, die ander sit die suiker op die skinkbord. Hulle kry kussings en sagte diertjies wie saam hulle gaan piekniek hou en trek in hulle ‘huisie’ in. Daar kuier hulle vir meer as ‘n uur terwyl ek opkrul en ‘n boek lees. Dit was so kosbaar en spesiaal!
Dankie Here vir die geleëntheid en voorreg om my kinders te sien mekaar lief hê!