2019 se B letter week het baie goed gegaan! Die jaar in ons Kieswetter Klaskamer, het ek ‘n Graad 4, Graad 3, Graad R en tweeling van 2 jaar, 9 maande. Dit was vir my’ n vars uitdaging om al 5 my dogters besige te hou met ons B tema.

Ons begin met die jongstes. Ek het ‘n boks gevul met B-letter voorwerpe. Ons het die voorwerpe genoem en gesels oor hulle. Mens kan ook geheue speletjie speel met so boks. Pak net so paar goed in en dat laat kleuter oogies toemaak. Mamma haal een item uit en laat kleuter kyk en dink wat is weg.

My dogtertjie het met n teddie Beer en Ballon gespeel. Ek sê toe vir haar om die beer OP die ballon te sit. Dan voor en agter en onder. Nuwe begrip en woorde word so geleer. En sy het pret met instruksies volg.

Bou brue met blokkies.

My 5-jarige was nie Maandag lus om te werk nie, toe los ek haar. Ek werk dan eksklusief met my twee oudstes so dit pla my nie. Later in die week was sy baie leergierig en gereed om te werk. Toe kry ons sommer baie gedoen!

B is vir brownies

Ek gebruik so paar uitgedrukte bladsye vir my 5-jarige om haar letters te leer. Die week het ek Adelle swart se Geloofs Alfabet Aktiwiteitsboek gebruik. Kry dit hier https://www.mytuisskoolklas.com/product-page/my-letters-aktiwiteitsboek

Letter B met blokkies

Boontjie geplant en sien groei!

My Graad Rtjie het ons trappe gepak met B-voorwerpe. Een ballon, twee balle, 3 baba bottels, 4 babas, 5 bere, 6 Barbies, 7 blou blokkies en 8 borde.

My Graad 3 dogter moes 10 b-woorde leer vir spelling. Toe sy sukkel, maak ons party woorde groot en duidelik sodat sy hulle elke dag kon sien.

Sy het natuurlik ook wiskunde en leeswerk gedoen.

My oudste het n pragtige storie geskryf met soveel oor Ben se Boom.

Ons lees in geskiedenis van die arme kinders in die 1800’s in Londen wat op straat gebly het, en van ‘n Dokter Barnardo wat die eerste huis vir weeskinders oopgemaak het in 1867.

Dit was toe die twee oudste se B werk. Om op te lees oor Dr Barnardo en sy huise vir kinders wat later bekend geword het as Barnardo’s. Maar hoe meer ons lees oor die man, hoe meer wonder ek of hy wel iemand is oor wie ons moet leer! Hy was aangekla vir kinder ontvoering en het 88 keer in die hof verskyn! Dit het my laat benoud voel oor die man en sy motivering vir welsyn huise. Ek het met die kinders my bekommernisse bespreek en ons het bespiegel oor hoekom hy kinders uit hulle huise sou neem. Op die ou einde het ek my dogters gevra om te skryf of hulle dink hy ‘n goeie of slegte man was.

Janéy het besluit dat die statisieke vir hulself spreek: in sy leeftyd het hy amper 60 000 kinders uit armoede gehelp en in huise geplaas waar hulle kos, klere en opvoeding sou kry sodat hulle kan werk soek en n beter toekoms hê. Hy was dus ‘n goeie man.

Ons het wel gesien op’ n You Tube video dat die kinders nie liefde ontvang het in hierdie huise nie. Of so sê een oom wie in Dr Barnardo huis groot geword het. Hy het liefde gemis. My kinders het besef dat baie kinders in ‘n weeshuis dikwels ‘n te kort gaan hê aan drukkies en gawe woorde en persoonlike empatie.

Om na ons vorige jare se B-weke te kyk, volg die skakels

Besige Bytjies B-week 2014

Ben By week 2016