Ek het vir my oudste twee kinders gelees oor die Romeine en Julius Caeser in die laaste week van Januarie 2019. Ek volg nie geskiedenis in ‘n mooi kronologiese lyn nie (soms tot my spyt) maar volg die alfabet wel in order die jaar. So as ek C behandel met my Graad Rtjie, soek ek C temas vir my oudste kinders ook. Daarom Caeser.

Bronne wat ek gebruik het hiervoor was Google, You Tube, Horrible Histories, Story of the World en Shakespeare se Julius Caeser, kortverhaal vir kinders.

Prente en beelde van hom sodat my kinders kan sien hoe het hy gelyk. Ons het een ekstra volkleur beeld van hom laat druk (by manlief se kantoor), gelamineer, en op ons tydlyn teen ons swartbord muur geplak.

‘n Kaart van die lande wat hy oorgeneem het vanaf Google. Ander goed vanaf Google wat ek sal aanbeveel is woorde wat Julius Caeser gesê het, en onthou, hy het Latyns gepraat.

Ons het ook gelees uit Shakespeare se Julius Caeser. Dis n verkorte weergawe sonder die moeilike Engelse taal. Goeie inleiding tot die Julius storie.

Horrible Histories se tydskrif soort boeke is ongelooflik prettig met klomp tekenprente, grusame feite en vasvrae. Sommige van hul inhoud is nie gepas vir jong kinders nie, maar ek vind hulle baie akkuraat en my kinders kan nie genoeg daarvan kry nie. Ek het ook hulle aktiwiteite boeke aangekoop by Takealot. Die Rotten Romans aktiwiteitsboek het klomo plakkers in. My kinders het eers geluister na die storie en toe plak hulle die Romeinse aksie toneel wat plaasvind in die Kolleseum.

Daar was ander feite oor Julius se moord met nog plakkers.

Story of the World is’ n deeglike en interessante bron van geskiedenis. Als word vertel in storie vorm in ‘n toeganglike taal. Daarin het ons gelees van Julius se avontuur met seerowers! So komies en vermaaklik was die verhaal dat ek vir Janéy gesê het om dit in n strokiesprent van haar eie te maak! Sy het so lekker geteken en die woorde direk uit Story of the World geneem. Hy het gesê dat hy meer werd is as wat die seerowers wou vra vir sy losprys. En toe hy wegkom van hulle, gaan haal hy skepe en soldate, vang die seerowers en kruisig hulle by die naaste poort. Toe sê hy: Aan wie behoort die see nou?! Die Julius was ‘n egosentriese man!

Ek is baie trots op Janéy se werk. Sy het volhard daarin en toe die goeie gevoel van vervulling gevoel toe sy klaar maak.

Ilani (8) het geleer oor temperatuur en celsius. Die idee het by my opgekom toe ons hoor hoe verskriklik koud dit in Chicago was die afgelope week. My broer Jonathan en sy vrou Stephanie swot teologie in Chicago by die Moody Instituut. Woensdag die 30ste Januarie kom daar n polar vortex oor die stad wat veroorsaak het dat temperature so laag soos – 27’C gedaal het!! Dit was gevaarlik koud! Skole het toegemaak en my broer se eie Insituut was toe vir 2 dae. Ek het vir Ilani die nuusberûe gelees en toe teken sy ‘n termometer met ons temperatuur asook my ouers in Engeland s’n en my broer en skoonsus se vrieskas temperature.

Ons het eerstehandse fotos gehad van hoe dit lyk daar vanaf my broer ontvang. Dit het ook gesnoei in Engeland by my familie daar. Dis die voordeel van familie oorsee: ons kan leer oor verskillende lande se seisoene, tye en klimaat.

Ilani is nie baie lief vir skryf nie. Omdat dit so baie moeite en konsentrasie kos. Maar toe ek voorstel dat sy ‘n kort drama skryf, was sy baie opgewonde. Sy is baie lief vir drama. Praat heeltyd oor hoensy uitsien na die jaar se drama klasse. So ek wys vir haar vingerpoppe van’ n familie en stel voor dat sy ‘n storie uitdink oor die gesin wat sy dan met die vingerpoppe kan uitvoer!

Sy het 2 dae lank aan die toneelstuk geskryf. Ek het hier en daar gehelp toe die handjie seer geskryf was. Maar sy het meeste daarvan self geskryf en so netjies gewerk! So trots op haar!

Tenike (5) het ook baie mooi gewerk aan haar familie tema asook die Letter C.

Die C werkaarte het ek verniet afgelaai vanaf die webwerf https://easypeasylearners.com/letter-c-worksheets/

Tenike het n CD versier met plakkers en dit buite gehang om die son te weerkaats.

Sy het aan haar familie stamboom gewerk. My oudste het een gemaak 5 jaar gelede, so ons het toe daardie boom gevat en dit opdateer. Klomp nuwe familielede bygevoeg!

Ons het die heerlikste Corn Flake cookies gebak!

Hier is die resep: https://easyfamilyrecipes.com/cornflake-cookies/


C u later!