Kry jou maskers by https://www.itsybitsyfun.com/dinosaur-masks.html

Speel met die dinosourus wêreld.

Ek gaan sommer heel aan die begin bieg dat ek nie weet wat ek glo oor die dinosourusse. Ons het You Tube videos en Netflix reeks met die naam Dino Hunt gekyk. Ook die Eyewitness boek oor dinosourusse wys ons die tydlyn van 250 miljoen jaar gelede tot 65 jaar gelede wanneer dinosourusse op die aarde geleef het. Nou dit klink vir my ongelooflik lank gelede. Hoe kan hulle dit weet? Bene opgrawe wat SO baie oud is?! My brein sukkel met dit.

Altyd goed om uit goeie boeke vir jou kinders prentjies te wys en feite te lees. Ons het hierdie ‘pop-up’ boeke oor die jare versamel.

Uitstekende Netflix reeks! Ons het so baie hiervan geleer!

Die alternatief, Skeppendteorie, wat sê dat God die dinosourusse ook saam mense op die 6de dag gemaak het ongeveer 6000 jaar gelede is weer te min tyd vir my om te aanvaar. Ek glo nie in evolusie nie! Ek voel net dat God buite tyd lewe en ons het meskien die 6 dae van die Skepping te letterlik verstaan.

Ons skootboek is n pragtige Christelike inligting bladjie wat ons gebruik het. Vanaf https://www.homeschoolshare.com/dinosaurs.php

So wat sê jy vir jou kinders as jy nie weet wat jy glo oor iets nie? Wel, ek leer vir hulle albei teorië en sê ek is onseker van wat die waarheid is. Dis nog ‘n sappige misterie wat ons verder moet ondersoek! Ons moet na meer kenners luister, van albei standpunte. Ek weet daar is gelowige deskundiges wat mooi kan verduidelik hoe en waar die dinosourusse inpas. Ons gaan dit nog kyk en daarna luister.

Glo ek in Evolution? Ek sê weer NEE, glad nie! Ek weet verseker dat God dinosourusse gemaak het, ek weet net nie wanneer nie.

So, dit gesê, ons het die dinosourus tema dinamies aangedurf. Daar is hope oulike aktiwiteite en werkblaaie met die tema. Dankie aan Amanda wat klomp dino dinge vir my gestuur het!

Dinosourusse uit seep gekerf!

Tenike het n Pterodactyl uit seep gekerf (met mamma se hulp)

My tweeling het in n klein dinsourus boekie geverf.

Klei en klein dinosourusse (wat ek by Checkers gekoop het.)

Ek wou hê dat die kinders moes besef dat die argeloë en paleontoloë moes grawe vir bene en dan hulle saam sit en die dinosourus bou. En dat dit nie maklik was nie en hulle het nie altyd dit reg bymekaar gesit nie. So die oefening om te soek vir legkaart stukke onder sand en dan te bou was om hierdie konsep te verstaan.

Tenike het haar nommers geoefen!

Kry jou gratis dino syfer pak hier https://thekindergartenconnection.com/dinosaur-counting-cards/

Dinosourus legkaart vir kleintjies kan jy hier aflaai https://www.powerfulmothering.com/dinosaur-matching-puzzle-free-printable/

Ilani is glad nie tas sensitief nie so sy het die paper maché aktiwiteit baie geniet!

Paper maché is meel, gom en water. Dieselfde hoeveelheid van elk. So jy kan min of baie maak. Skeer stukkies papier, dip dit in die mengsel en plak op die ding wat jy paper maché. n Balon is gewoonlik die lekkerste ding want jy eindog met n groot harde bal. Jy pop die ballon en dan is dit hol aan die binnekant. Maar ons het n gesnyde koeldrank bottel gepaper maché.

Los die paper maché oornag sodat dot behoorlik droog word. Toe verf Ilani haar vulkaan bruin. Sy het 3 keer die rooi en groen verf gemeng tot sy gelukkig was met die bruin kleur. Ek was trots op haar uithouensvermoë.

Toe was dit tyd vir die vulkaan! Hoekom vulkaan? Want dis hoe die dinos moontlik dood gegaan het. Ons het koeksoda met asyn gemeng asook rooi voedselkleursel. Die kinders het oor en oor die bestandele gemeng vir die opwindende reaksie! Die bome en dinosourusse het almal deurgeloop in die koeksoda ‘lawa’.

Ons vertaal lapbook tot skootboek. Die webwerd gee vir jou al die bladsye met instruksies gratis! Ek bly verstom oor die ongelooflike bronne wat ek gratis vind aanlyn. Die skakel weer: https://www.homeschoolshare.com/dinosaurs.php

Soos jy kan sien is dit papiere wat ons knip en vou sodat hulle oulike boekies vorm.

Die werk wat ons doen is grafieke inkleur: die lengte van sommige dinosourusse merk. Ek en Janéy moes die Amerikaanse ‘feet’ tot ‘meter’ omsit. Sy het definiesies uitgeskryf. Ons het gekyk waar in die wêreld was dinosourus fosiele gevind. Suid-Afrika het die grote bronchiosaurus ontaard!

Die skootboek instruksies het ons gestuur na Job 40: 15-20. Daar lees ons van die ‘Behemoth’. Dit klink baie soos n dinosourus wat God daar beskryf. Het Job dit gesien? Was dit daar tydens sy leeftyd of het God terug verwys na reuse diere wat lank voor mense se tyd die aarde bewoon het? Dit sal ek Hom vra wanner ek hom eendag sien.

https://www.easypeasyandfun.com/tag/dinosaur-printables/

Wat ons in 2014 gedoen het: D is vir Dinosourus https://wp.me/p45UUs-96