Na afloop van ‘n wonderlike Romeinse Dag, deel ek graag ons Antieke Rome tema saam met julle.

Hier lê die kinders en eet soos die Romeinse dit gedoen.

En die fees het die mammas uitgesit volgens die resep in die boek ‘Spend the Day in Ancient Rome’. Die heerlike focaccia brood wat ek en Anina gebak het. Anina s’n was gluten-vry. Daar was ook spanspek, druiwe en aspersies. Dadels en olywe. Rys soutkoekies en maaskaas, eiers en hummus. Ons het onsself trommeldik geëet!

Die boek het klomp oulike aktiwiteite in! Ilani het ‘n sonwyser gemaak met die instruksies vanaf die boek.

Die oulike bronne wat ek vir die tema gebruik het.

My kinders geniet geskiedenis en ek dink een van die redes is omdat ons dit so prettig en prakties maak. Hulle geniet ook die skootboek (lapbook) wat ons maak. Dis gratis op Homeschool Share beskikbaar. Al die bladsye en inligting wat ons nodig het is ingesluit. Druk uit, knip uit en plak. Ons versier met prente uit ander boeke. Daar is soms iets wat mens moet invul of opsoek.

‘n Skootboek is’ n groot karton met kleiner mini-boeke daarin. Kinders geniet om die flappies te lig en te knip en plak. My oudste dogter se gunsteling deel is om al die boekies netjies in te pas. Sy lief organisering.

Iets wat ‘n baie groot indruk op ons gemaak het, was die dvd oor Perpetua. Sy was ‘n Christen in 203 n.C. wat gemartel was omdat sy geweier het om Jesus te ontken! Sy was saam met ander Christene in die arena gegooi om vertrap en verskeur te word deur wilde diere! Die dvd beeld dit baie versigtig en kinder-vriendelik uit. Nogtans is die emosie van haar pa wat haar smeek om die Here te ontken nogal traumaties. Perpetua het selfs ‘n klein babatjie gehad wat sy nog geborsvoed het. Sy moes hom gee vir haar ouers om te versorg, so oortuig was sy van die Evangelie. 7 Maart vier die Katolieke kerk die martelaarskap van Perpetua en Felicity, haar slaaf, heldinne van die Christen geloof.

Die dvds is nie orala beskikbaar nie. Ek het dit spesiaal aangekoop by ‘n privaat verkoper.

Ek het Asterix en Obelix boek vir my kinders gelees en hulle het so baie daaruit geleer! Dit het Ilani ge-inspireer om haar eie strokiesprent te maak. En wie anders maar oor Julias Caesar! En sy romanse met Cleopatra. Sy het besluit dit moet in Engels wees en daar leer sy Engelse woorde en spelling (ek skryf die sinne wat sy soek neer op weggooi papier en sy skryf dit netjies oor in haar spraakborrel. Sy moes feite opsoek in die Julius Caesar boek. Sy het hierdie oor ‘n paar dae gedoen en elke keer uitgesien om daaraan te werk. Dit was totaal haar idee van begin tot einde.

Een bladsy uit Ilani se strokiesprent getitel: Roman Romance

Ons het maats oorgenooi om saam met ons die Romeine Dag die hou. Almal het aangetrek met toga’s en stola’s soos dis tydperk dikteer.

Latynse frases
Die mammas
Tenike het die kunsprojek geniet. Mosaiek Parthenon.

Wanneer werk ons aan die Romeine tema vra jy? Wel, die tweede helfde van die oggend. Ons het altyd eers wiskunde en taalwerk. Maar na pouse kom ona terug na die lekker werk toe!

Een dag toe ons siek gevoel het en nie lus vir harde werk nie, het ons ‘n groot boks gevat en uitgeknip en plak aan die arena. Dit het goed gewerk om die strydwa’s se resies uit te beeld en speel. Toe die maats vandag kom speel, het hulle hul eie strydwa’ s gebring wat hulle by die huis gemaak het en om die baan gejaag met hulle.

Die seunsvriende het bietjie gladiator-gladiator gespeel met hul tuisgemaakte swaarde en skilde. Terwyl die meisies geskree het vir hul gunsteling vegter.

Daar is soveel inligting en interessante feite rondom die Romeine. Ek het vir die kinders die storie gelees van die oorsprong van die stad Rome. Die tweeling seuns Remus en Romulus wat deur ‘n wolf gevoed was. Wat by my dogters bly natuurlik, is die feite rondom meisies. Hoe hulle behandel was, hoe hulle geminag was en die tydperk se houding teenoor vrouens. En dit is meer as feite, dit veroorsaak emosie. En dit maak dat hulle dit nie vergeet nie!

Ilani wys haar Roman Romance strokiesprent.
Ek lees vir die kinders van Antieke Rome.