28 Julie 1866 was Helen Beatrix Potter gebore in London, Engeland. Ek het nota gemaak hiervan ‘n paar jaar gelede en vier haar verjaarsdag nou elke jaar.

Hoekom? Want dis ‘n goeie manier om oor ‘n skrywer te leer! Julle wat my’ n rukkie al volg sal weet ons hou Dr Seuss partytjies op die 2de Maart en Winnie the Pooh se skrywer, A. A. Milne verjaar in Januarie. Die verjaarsdag skep die geleentheid om boeke te lees en oor skrywers se lewens te leer. En, lekkerste van als, saam ander tuisskolers te kuier!

Lockdown level 3 het ons nie gekeer om vandag so paar mammas en dogters te nooi vir ‘n gesellige Beatrix Potter dag! Ons eie klein privaat skool. 😜

Al die mammas het soveel moeite gedoen met die eetgoed! Kyk hoe mooi het ons tafel gelyk! Dankie aan die mammas wat dekor stukke gebring het soos koolkoppe en hasies en nessies en ‘n krat wat so goed gelyk het!

Groente is natuurlik ‘n groot tema in die Peter Rabbit storie. Die gulsige haas is heeltyd opsoek na sappige groente in Mr McGregor se tuin!
My Michaela liefie.
Ek het jellie gemaak en gevriesde ertjies in gegooi net vir die pret daarvan. En in die voorgrond is wortelkoekies. 😄

Nadat almal lekker geeet het aan wortel muffins en gesonde happies het ek vertel van Beatrix Potter. Ek het oor haar opgelees en interessante feite gedeel.

Ek soek vir baie van my fotos en hulpbronne op Pinterest. Ek het ‘n’ board’ daar getitel Beatrix Potter sou julle my wou volg.

Toe lees ek die storie van Mrs Tiggy-Winkle terwyl die meisies luister vir werkwoorde. Een mamma skryf toe die werkwoorde neer op papier. Ek stop soms terwyl ek lees en vra of hulle weet wat beteken die woord of daai woord. Dit was vir my kosbaar hoe ons die storie terdeë geniet het! Net soos Beatrix dit bedoel het.

Toe speel ons Stomstreke! Daardie werkwoorde was in ‘n mandjie gegooi en toe trek die kinders een uit en wys ons deur toneelspel wat die woord is. Selfs my tweeling wou’ n beurt hê!

Toe was dit tyd vir verf of teken! Een mamma het opgemerk hoe stil was die kamer vol girls want almal konsentreer so hard. 😍

Die inspirasie was opgesit vir almal om na te maak.

Toe was dit tyd vir groentesap kelkies kompetisie! Ek het drie sappe by Fruit en Veg gekoop en toe daag ek die meisies uit om te sien wie drink al drie soorte die vinnigste! Wortel sap, beet sap en groen groente sap! 😛 Die girls het twee-twee teen mekaar kompeteer en dit was so snaaks en groot pret! En boonop baie gesond!

Hier is skakels na bronne indien julle die sappige tema jul eenheid studie wil maak.

https://www.123homeschool4me.com/free-tale-of-peter-rabbit-printables_62

https://www.reallifeathome.com/free-beatrix-potter-printables/

https://etc.usf.edu/lit2go/148/peter-rabbit-and-other-stories/4923/the-tale-of-peter-rabbit/

https://youtu.be/wtWWxw05Rzk

My dogter Ilani (10) se Jemima Puddleduck.
My 5 wou aantrek vir die tema: Janéy (heel regs) is Mrs Tiggy-Winkle, Ilani (heel links) is Jemima Puddleduck en Tenike is Mrs Rabbit met my tweeling as haar hasies Flopsy en Mopsy.

Wat ‘n goeie dag! My hart is vol dankbaarheid, my sosiale beker weer vol en my maag, soos Peter Rabbit s’n, trommeldik geeet!